Akkrum.net

Uiterst serieus waren de negen kinderen, die dinsdag 14 februari 2023 in Bieb Akkrum in hun digitale droomwereld stapten. Met de Dream-app op de Ipad maakten ze een eigen achtergrondfoto, waarin ze vervolgens een foto van zichzelf konden plaatsen. Jordy Groen (11) uit Nes (H) zag zich zelf uiteindelijk terug in de wereld van een van zijn favoriete games met raceauto’s en stoere kerels.

Het betoverende universum van Harry Potter was voor Sanne Koopmans (8) uit Haskerdijken reden om naar de bibliotheek in Akkrum te komen. Met behulp van de kunstmatige intelligentie van de Dream-app maakte ze een afbeelding van een fraai toverkasteel met vleermuizen en plaatste zichzelf daar precies in het midden. Watse van der Gaast (11) uit Akkrum kwam zo maar een Minion tegen. Samen met de andere deelnemers hadden ze de hele middag bijzondere ontmoetingen met konijnen en fantasiedieren. Met behulp van een speciale printer drukten ze elk hun eigen foto af, die ze – samen met een goedgevulde goodiebag – mee naar huis namen.

De middag werd georganiseerd door biebmedewerkers van de activiteit Maken en Programmeren. Ze gaan met diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen bij bibliotheken langs. Voorbeelden van activiteiten zijn driedimensionaal ontwerpen, lasersnijden, programmeren, de VR-bril ontdekken en het werken met robots.

Foto's: gemaakt door de geportretteerden. De liggende bewerkte foto is gemaakt door Noordoost.nl

Het zelfportret van Jordy Groen230214 Akkrum Bieb zelfportret JordyGroen

 

Sanne Koopmans in de betoverende wereld van Harry Potter230214 Akkrum Bieb zelfportret SanneKoopmans

 

Watse van der Gaast in het groen230214 Akkrum Bieb zelfportret WatsevanderGaast

Nog geen reacties.

(advertentie)