Akkrum.net

Ze vonden het heel spannend maar na veel oefenen waren ze er klaar voor. Donderdagmiddag 27 mei 2024 speelden 24 kinderen uit Akkrum de twee toneelvoorstellingen ‘Camping Triangel’ en ‘Droomvlucht’ voor publiek.

De kinderen hadden het afgelopen half jaar toneellessen gevolgd bij Dreamteater Akkrum. Omdat de animo onder de jeugd zo groot was, werd de groep in tweeën gedeeld en is er aan twee toneelstukken gewerkt. De kinderen oefenden met verschillende spelvormen en hielpen zelf ook mee het verhaal en de personages vorm te geven. In de voorstelling werd zowel Fries als Nederlands gesproken.

De regie was in handen van Joke Poortman van Dreamteater Akkrum en Femke Vliegendehond en Pieter de Groot, die net de acteursopleiding hebben afgerond. Femke Vliegendehond deed ook de regie-assistentie bij het iepenloftspul Heksen.

Het optreden donderdagavond in de Brede School was een groot succes. Niet alleen de jonge spelers maar ook het publiek, dat in groten getale op de voorstelling af kwam, was heel enthousiast.
Dreamteater Akkrum is van plan ook volgend schooljaar weer toneellessen voor de jeugd aan te bieden. Deze keer niet alleen aan kinderen van de basisschool maar ook aan jongeren van de middelbare school.

Foto's: Frouwkje Lemstra

240628 Akkrum Dreamteater jeugdtoneel c FrouwkjeLemstra 4 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)