Akkrum.net

Alle inwoners van Akkrum en Nes zijn welkom op de Open Atelierdagen, die Rens Hoekstra uit Akkrum altijd in de laatste twee weekenden van september organiseert. ,,Je moet mijn Open Dagen niet zien als de opening van een chique tentoonstelling, waar je met goed fatsoen niet naar binnen kunt lopen zonder iets te kopen. Iedereen is welkom en krijgt zonder aanzien des persoon een kopje thee of koffie met een Frysk dúmke van bakker Boonstra aangeboden.’’

Rens Hoekstra wil bezoekers op deze laagdrempelige manier met kunst laten kennismaken. Voor de eerste vier geïnteresseerden geeft ze daarom een gratis workshop in haar atelier. Zij kunnen zich individueel (niet als groep) opgeven met gebruik van het contactformulier dat op haar site www.renshoekstra.nl is te vinden. De vier deelnemers ontvangen uiterlijk op 14 september een bevestiging.

Kunstroute Heerenveen
Het Open Atelier combineert Rens Hoekstra met de Kunstroute Heerenveen, die in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 wordt gehouden. In Heerenveen en Oranjewoud stellen ook andere kunstenaars hun atelier open voor bezoek. Het werk van Hoekstra is dan ook te zien op een solo-expositie in het monumentale pand van de Odd Fellows aan de Herenwal in Heerenveen. Normaliter is dat voor het publiek gesloten, maar nu iedereen toegankelijk. Beide weekenden is in het atelier van Rens Hoekstra ook ruimtelijk werk van Tineke Szarzynski uit Leeuwarden te zien.

Foto's: Rens Hoekstra

Rens Hoekstra in haar atelier2209 AKkrum atelier RensHoekstra

Nog geen reacties.

(advertentie)