Akkrum.net

Het muziekduo Nanne Kalma en Ankie van der Meer verzorgt op zondag 30 juni 2024 een optreden in de Lantearnetún in Akkrum. Ze brengen bijzondere liedjes in zowel het Fries als andere talen en gebruikt bijzondere instrumenten. Het concert brengt een grote verscheidenheid aan liedjes uit het repertoire van Nanne Kalma en Ankie van der Meer, die in meerdere bands speelden, waaronder Pugh’s Place, Irolt, Liereliet, Kat yn’t Seil en tegenwoordig ook in Kajto.

Het duo speelt in binnen- en buitenland, op straat, in theaters, op schepen, in scholen, op festivals. ,,We genietsje der ek altiten fan om kofje en hûskonserten te fersoargjen’’, aldus Kalma en Van der Meer.

Adam Hurdrider
De Gorredijkster muzikanten zijn bekend van onder andere de fameuze folkgroep Irolt, die in 1975 werd opgericht door Nanne Kalma. Daarin zong ook Inez Timmer. Op een van hun albums bezongen ze de sage van Adam Hurdrider, naar wie een van de straten in Akkrum is vernoemd. Adam Ruurds de Boer (Akkrum, 1721 - Deersum, 1800) was een Nederlandse schaatser, die mythische prestaties werd toegekend. Nanne Kalma bracht eind vorige eeuw een verzamel-cd van Irolt - met songteksten in een boekwerk - hoogstpersoonlijk naar de kopers ervan aan de Adam Hurdriderstrjitte om met eigen ogen te zien wat voor straat naar de door hem bezongen legende was vernoemd.

De organisatie van de zomerbijeenkomsten in de Lantearnetún is in handen van Doarpskeamer Akkrum-Nes, werkgroep De Lantearnetún en Protestantse Gemeente Akkrum. Bij slecht weer wordt het concert in het naastgelegen zalencentrum De Lantearne gehouden.

Foto: Nanne Kalma/Ankie van der Meer

Nog geen reacties.

(advertentie)