Akkrum.net

Een groep Duitse jongeren heeft een spectaculaire start van hun vaarvakantie gehad. Met een huurboot waren ze net uit Grou vertrokken toen de machinekamer onder water begon te lopen. Ze kregen het mankement al varend op De Boarn bij Akkrum in de gaten. Telefonisch hebben ze direct de hulpdiensten gebeld en vervolgens de boot afgemeerd op de aanlegplaats van De MarreKrite tegenover de Boskpleats aan de Leppedyk net buiten Akkrum.

Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden, stonden de accu’s net niet onder water. De motor is ook droog gebleven. Het water is met een klokpomp van de brandweer uit de machinekamer gepompt. Een directe oorzaak voor de lekkage is niet gevonden. De Duitsers hebben de boot zelf naar de gemeentelijke aanlegplek aan de Ljouwerterdyk even verderop gevaren. De verhuurder heeft daar een nadere inspectie gedaan.

Brandweer Akkrum, de brandweerboot van Grou en twee politie-eenheden kwam langs voor hulp. De boot was vanaf de Leppedyk alleen over het water bereikbaar. De brandweerauto van Akkrum reed daarom vanaf de andere kant door de weilanden tot vlakbij de plek des onheils. Een toevallig in de buurt zijnde huisarts zag de hulpdiensten en kwam langs, maar hoefde niet in actie te komen. De Duitse jongeren blaakten van gezondheid: al kijkend naar de inzet van brandweer en politie nipten ze hun flesjes bier gestaag leeg.

 

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

240628 Akkrum brandweerboot politie 1000

240628 Akkrum brandweerboot Grou 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)