Akkrum.net

Een spoedreparatie van het asfalt in de A32 tussen Akkrum en Heerenveen zorgt woensdagmiddag voor overlast voor het verkeer. De hele vluchtstrook is over een lengte van meerdere kilometers beschadigd. De verwachting was dat de klus tegen het eind van de middag geklaard zou zijn,maar dat was pas na woensdagnacht drie uur het geval. Donderdagochtend kon het weggedeelte weer worden gebruikt.

Oorzaak van de plotselinge schade is het intensieve gebruik van de vluchtstrook, die sinds dinsdagochtend vanwege de omleiding volop door het verkeer wordt gebruikt. De vluchtstrook is direct afgesloten, de linker hoofdrijbaan ook. Tijdens de reparatie rijdt alle verkeer tussen de beide afgesloten rijstroken door, over de rechter hoofdrijbaan.

Rijkswaterstaat Noord-Nederland constateerde de mslechte plekken in het asfalt aan het eind van de ochtend. Het asfalt is tijdens de vorstperiode al verzwakt en raakt los nu het wegdek vanwege de omleiding intensief wordt gebruikt. Een weginspecteur zag dat de veiligheid voor het verkeer in het geding was en zette de tijdelijke rijstrook direct af.

De spoedreparatie valt samen met de start van de sloop en het opnieuw leggen van asfalt over een traject van tien kilometer tussen Heerenveen en Grou.

Archieffoto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)