Akkrum.net

Akkrum-Nes krijgt weer een herdenking op Allerzielen, de dag waarop alle overledenen worden herdacht. Doarpsbreed Helpt, het samenwerkingsverband van Plaatselijk Belang, de Protestantse Gemeente Akkrum, Raad van Kerken Akkrum-Nes en Doarpskeamer Akkrum, organiseert woensdag 2 november 2022 de herdenking ter nagedachtenis aan mensen, die gemist worden.

 

Een aantal jaren geleden is op Allerzielen ook een herdenkingsbijeenkomst in Akkrum-Nes georganiseerd. De gedenkdag komt uit de westerse rooms-katholieke traditie en wordt de laatste jaren meer en meer ook binnen andere gezindten en door niet-gelovigen gevierd. De gedenkbijeenkomst is voor iedereen, die stil wil staan bij verlies van een geliefde, ongeacht hoe lang of kort geleden. Het delen van afscheid, kan ook leiden tot verbinding, samen gedenken is samen delen.

De bijeenkomst in Akkrum-Nes is van 19.00 tot 20.00 uur en vindt plaats in en rondom de Terptsjerke en de Lantearne Tún. De start is met een lied op de Tsjerkebleek. Iedereen is vrij om te komen en te gaan wanneer hij of zij wil. Iedereen is ook welkom.

De organisatie biedt verschillende mogelijkheden om te gedenken. Die variëren van het aansteken van een kaarsjes aansteken en in het water van de Trigreppel laten glijden, het beschilderen van een steen beschilderen, het luisteren naar een verhaal of gedicht, herinneringen ophalen, een hartlabyrint lopen of gewoon samen stil zijn.

Illustratie: Doarpskeamer Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)