Akkrum.net

Met een geleende pet en op de fiets is havenmeester Yvonne Bergsma van watersportvereniging AWS Eendracht op zoek naar collega’s, die komende zomer willen helpen met het innen van de liggelden. ,,Ik heb net weer bijgetekend en je kunt mij volgend watersportseizoen weer vijf avonden in de maand als fietsend VVV-kantoor én havenmeester in Akkrum zien’’, aldus Yvonne Bergsma.

De zes havenmeesters gaan ‘s zomers bij toerbeurt de gemeentelijke havens in Akkrum langs. Een deel van de opbrengsten uit liggelden gaat naar de vereniging, die er allerlei activiteiten voor de leden mee organiseert. De vrijwillige havenmeesters werken vanuit het havenkantoor aan het Heechein bij de passantenhaven. Twee Oekraïense schoonmaaksters zorgen dat de accommodatie spic en span is.

Meer vrijwilligers nodig
AWS Eendracht zoekt meer vrijwilligers voor de verschillende commissies. ,,We kunnen nog wel extra handjes van enthousiaste watersporters gebruiken, al hoef je daarvoor geen watersporter te zijn. En we zoeken nog bestuursleden’’, vertelt Bergsma, die wijst op de algemene ledenvergadering van donderdag 27 oktober 2022, waar ook aspirant-leden van harte welkom zijn. Op die vergadering wordt onder andere gesproken over de plannen voor een nieuw clubgebouw en zeilplas aan de kop van de haven De Drijfveer, vlak naast de plek waar recreatiepark Tusken de Marren een nieuw villapark wil realiseren.
 

Foto's: AWS Eendracht

Nog geen reacties.

(advertentie)