Akkrum.net

Een toost op het muzikale optreden van Muziekvereniging Harmonie op een terras op het waddeneiland Schiermonnikoog. De fanfareleden deden zaterdag 1 juni 2024 mee aan het Koren- en Muziekfestival Schiermonnikoog. Met de compositie "Black Saturday" van van de Vlaamse componist Stijn Aertgeerts, dat over de grote brand in Australië in 2009 gaat, behaalden de Akkrumers 83 punten. Onvoldoende om in de prijzen te vallen, maar ,,we hebben een geweldigde dag gehad’’. De jury oordeelde dat de deelnemende korpsen op goed niveau musiceerden.

De inzet van dirigent Geert-Jan Kroon en de fanfareleden in de vierde divisie was net niet voldoende voor de rangschikking, maar de dag op het waddeneiland zelf viel meer dan in de smaak. De overtocht met de boot en het verblijf en spelen op een eiland is al bijzonder. Onder het genot van een bier of andere versnapering genoten de muzikanten volop.

In muzikaal opzicht was het vrijdag en zaterdag druk op het eiland. Op het 65e Muziek- en Zangfestival Schiermonnikoog speelden in totaal 26 muziekkorpsen en zongen veertien koren op het festival, dat op touw werd gezet door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Foto's: Harmonie Akkrum

240531 AKkrum Harmonie opSchier 4

Nog geen reacties.

(advertentie)