Akkrum.net

Stanley Burleson (l) en Lucretia van der Vloot. op het podium in Akkrum

De Akkrumer sporthal was voor het Groot Concert van muziekvereniging Harmonie Akkrum omgetoverd tot een kleurrijk theater. Ruim tweehonderdvijftig aanwezigen genoten van een schitterend optreden door het fanfareorkest en het mix- en opstaporkest. De muzikanten stonden op het podium met een vierkoppig combo en de bekende Nederlandse musicalartiesten Stanley Burleson en Lucretia van der Vloot.

De avond zat vol met bekende klassiekers, waaronder Het Dorp, My way, I say a little prayer en Brand New Day, waarbij de vocalisten afzonderlijk, maar ook samen op het podium stonden. Bij de liedjes deden combo en orkest afwisselend maar ook gezamenlijk de muzikale begeleiding.

De instrumentale werken door alleen het orkest werden door het publiek ook enthousiast ontvangen. Niet alleen was dat het bekende stuk The chronicles of Narnia, maar ook The Two Giants, dat overde twee Akkrumer reuzen Manke Meine en Kromme Knilles gaat, een compositie van Thom Zigterman uit Akkrum en speciaal op verzoek van Harmonie Akkrum gecomponeerd.

Na afloop was er nog een gezellige afterparty met zanger/gitarist Sander Metz. Het was nog lang gezellig in het sportcafé.

- Op zaterdag 17 december 2022 staat het Kerstconcert van Muziekvereniging Harmonie Akkrum in de Terptsjerke gepland.

Foto's: Paul Hettinga

De uitvoering van The Two Giants, een compositie over de twee Akkrumer reuzen Manke Meine en Kromme Knilles, een compositie van Thom Zigterman uit Akkrum221008 Akkrum Harmonie GrootConcert c PaulHettinga 2

Het mix- en opstaporkest van Harmonie Akkrum.221008 Akkrum Harmonie GrootConcert c PaulHettinga 4221008 Akkrum Harmonie GrootConcert c PaulHettinga 8

Nog geen reacties.

(advertentie)