Akkrum.net

Het duurde zo’n twee of drie jaar, maar de leerlingen van OBS Akkrum waren vrijdag 1 juni 2022 eindelijk aan de beurt voor de Streetwise-dag van de ANWB. Een tiental instructeurs van de ANWB nam de kinderen van de jaargroepen mee op deze educatieve dag, die volop in het teken van het verkeer stond.

Voor de verschillende groepen waren er diverse activiteiten, die op de leeftijd van de leerlingen waren toegesneden. Voorafgaand aan de Streetwise-dag hadden de leerlingen al digibordlessen gehad. De instructeurs gaven op de dag zelf uitleg over onder andere het nut van het dragen van gordels en fietshelmen. De groepen 7 en 8 bijvoorbeeld toonden hun vaardigheden op de fiets op een uitgezet parcours.

Spectaculair was de remtest met een elektrische ANWB-auto, waarbij de leerlingen zelf op de rem mochten trappen. Voor sommigen was dat een hele ervaring. Helemaal voor degene die achterin zaten en een noodstop op een ‘ onverwacht’ moment aan den lijve ondervonden. De auto reed op de weg voor de school, die speciaal hiervoor was afgesloten. De ANWB-auto ging heel wat keren heen en weer om hard te kunnen remmen.

In de gymzaal reden de kinderen in een kleine auto van de Wegenwacht. Tijdens die les stond het dragen van de gordel centraal. In een aantal groepen werd aandacht besteed aan het dragen van een fietshelm. Blij verrast waren de betreffende leerlingen toen ze aan het einde van de dag zelf een fietshelm cadeau kregen.

Voor alle groepen was de dag een succes, aldus directeur Henk Hooiveld. ,,We zijn heel blij dat we over twee jaren de ANWB opnieuw met de Streetwisedag mogen verwachten.’’

Foto's: OBS Akkrum

220601 Akkrum obs Streetwisedag anwbautootje220601 Akkrum obs Streetwisedag leslokaal220601 Akkrum obs Streetwisedag vrbril220601 Akkrum obs Streetwisedag zebrapad

Nog geen reacties.

(advertentie)