Akkrum.net

De eigenaar van het voormalige scherpe zeiljacht Skûlerbûlerbaaier heeft nog een kleine twee weken om zijn boot op te halen. Het sterk verwaarloosde schip zonder mast en tuigage ligt voor de wal in De Boarn ter hoogte van de Folkert Kuipersstrjitte 43 in Akkrum. Het kajuitzeiljacht ligt er al geruime tijd.

Op de boot is inmiddels een sticker met de oproep van de gemeente Heerenveen geplakt. Het schip moet vòòr vrijdag 4 februari 2022 zijn weggehaald. ,,Anders zullen wij gebruik maken van onze bestuursrechtelijke bevoegdheid en overgaan tot verwijdering en opslag van de boot op kosten van de rechtmatige eigenaar’’, aldus de gemeente Heerenveen in een oproep op Facebook.

Centaur aan de Opstekker
In een reactie onder de oproep van de gemeente meldt Eelco Kranenburg uit Nes (H) dat een Centaur aan de Opstekker er inmiddels ook al een jaar of vijf ligt. De walbeschoeiing is net vernieuwd en het schip ligt er weer afgemeerd. ,,Kan de gemeente eindelijk verantwoordelijkheid nemen voor deze verlaten roerende zaak’’, luidt het verzoek van Kranenburg.

Foto: Gemeente Heerenveen

Er is één reactie:

(advertentie)