Akkrum.net

Sjoerd van Beem leest het verhaal "Parkeare yn it paradys" voor.

Met 34 toehoorders was de eerste verhalenmiddag in de Lantearne Tún in Akkrum heel behoorlijk bezocht. Goed ingepakt – zelfs met dekens – vanwege de relatief lage temperaturen en gezeten op klapstoeltjes hoorden ze twee verhalen, waarvan eentje officieel in het kader van het provinciale cultuurprogramma Arcadia.

Temidden van bomen, planten en bloemen in de nieuw aangelegde Lantearne Tún vertelde Wilhelmina Heyde uit Akkrum haar verhaal over de wondere wereld van de honingbij. Ze imkert zelf op onder andere het volkstuincomplex in haar woonplaats en vertelde onder andere hoe ze dat op biologisch-dynamische wijze doet.

De organisatie van Arcadia had verteller Sjoerd van Beem uit Wommels gevraagd een speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal van schrijver/journalist Sietse de Vries uit Snakkerburen voor te dragen. Hij las het verhaal ,,Parkeare yn it paradys’’, dat over de leefwereld van jongeren handelt, voor.

Nog vier andere middagen – steeds op de laatste zondag van de maand – in de Lantearne Tún staan op stapel. Wisselend komen verhalenvertellers van de dorpskamer en de kerkgemeente aan bod. Ze vertellen steeds een ander verhaal. Het initiatief komt van de Protestantse Gemeente Akkrum en Doarpskeamer ED.

Foto's:Doarpskeamer ED

Schrijver Sietse de Vries (achteraan) luistert hoe Sjoerd van Beem het door hem geschreven verhaal voorleest.Met 34 toehoorders was de eerste verhalenmiddag  in de Lantearne Tún in Akkrum heel behoorlijk bezocht. Goed ingepakt – zelfs met dekens – vanwege de relatief lage temperaturen en gezeten op klapstoeltjes hoorden ze twee verhalen, waarvan eentje officieel in het kader van het provinciale cultuurprogramma Arcadia.Temidden van bomen, planten en bloemen in de nieuw aangelegde Lantearne Tún vertelde Wilhelmina Heyde uit Akkrum haar verhaal over de wondere wereld van de honingbij. Ze imkert zelf op onder andere het volkstuincomplex in haar woonplaats en vertelde onder andere hoe ze dat op biologisch-dynamische wijze doet.De organisatie van Arcadia had verteller Sjoerd van Beem uit Wommels gevraagd een speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal van schrijver/journalist Sietse de Vries uit Snakkerburen voor te dragen. Hij las het verhaal ,,Parkeare yn it paradys’’, dat over de leefwereld van jongeren handelt, voor.Nog vier andere middagen – steeds op de laatste zondag van de maand – in de Lantearne Tún staan op stapel. Wisselend komen verhalenvertellers van de dorpskamer en de kerkgemeente aan bod. Ze vertellen steeds een ander verhaal. Het initiatief komt van de Protestantse Gemeente Akkrum en Doarpskeamer ED.

Nog geen reacties.

(advertentie)