Akkrum.net

Figuranten en acteurs zullen het FlowerPowerFestival op zaterdag 27 augustus 2022 opluisteren met sketches en optredens. Het centrum van Akkrum wordt die dag in de hippiesfeer van de jaren zestig en zeventig gehuld. It Akkrumer Dreamteater bereidt onder andere een playback-show met het alter ego van Avro’s topdeejay Ad Visser voor.

Het eendaagse festival heeft een keur aan muziekoptredens, theater, dans en kunst. Het slotconcert met topacts ‘s avonds wordt vanaf 12.00 uur al voorafgegaan door een reeks aan optredens van bands op het podium op de Tsjerkebleek. De hele middag en avond brengen acteurs en figuranten het dorpscentrum in de sfeer van provo’s en hippies. It Dreamteater Akkrum is al druk met de voorbereidingen en op zoek naar figuranten en acteurs, die mee willen doen om de sfeer te verhogen. Onder leiding van een theatercoach kunnen zij zich van tevoren op het festival voorbereiden. Belangstelllenden kunnen zich aanmelden via akkDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf 18 mei tot medio juli zijn er in Doarpskeamer Akkrum elke woensdag inspiratiebijeenkomsten voor het maken van een passende outfit. De organisatie verwacht dat alle bezoekers in hippiekleding naar het festival zullen komen. Om ideeën op te doen en bestaande kleding op te pimpen naar flowerpowerlook is iedereen welkom in de Doarpskeamer.

In diezelfde periode zijn er ook tweewekelijkse breicafé’s in Doarpskeamer op maandagmiddag. Er wordt gehaakt en gebreid voor een megagrote flowerpower-rok, er worden bloemetjes gehaakt en pompoms gemaakt om kleding op te pimpen. Ook hier is iedereen welkom.

Het idee voor het FlowerPowerfestival komt uit de koker van It Akkrumer Dreamteater in samenwerking met Doarpskeamer Akkrum, Akkrum/Nes Centraal, de Merkecommissie en ondernemersvereniging VOAN. De organisatoren willen een zo breed mogelijk festival op touw zetten.

Inspiratiefilm

De organisatie van het FlowerPowerfestival heeft een diapresentatie gemaakt met voorbeelden en tips over hippie-kleding en accessoires, die mensen zelf kunnen maken. ,,Ze kunnen als inspiratiebron voor jouw outfit dienen.’’ (Kijktijd diafilmpje: 4.15 minuut)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkrum FlowerPowerFestival oproep acteurs1024

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)