Akkrum.net

30 mei 2008 - Een boerenkapel in muziektent tijdens de praalwagenoptocht van Akkrum, die voor het eerst sinds jaren weer werd gehouden. De honderdjarige muziekvereniging De Harmonie organiseerde de bonte stoet ter gelegenheid van haar eeuwfeest.

Jonge dansers, zangers of schilders kunnen subsidie krijgen op de cursussen die ze volgen of het lidmaatschap van de verenigingen, waar ze lid van zijn. De gemeentelijke instelling Ateliers Majeur heeft daarvoor een zogeheten persoonlijk cultuurbudget voor jongeren tot achttien jaar beschikbaar.

Met de subsidie wil de gemeente Heerenveen de lastendruk voor huishoudens verlichten. ,,We willen jongeren zorgeloos cultuurlessen laten volgen en laten ontdekken wat zij leuk vinden om te doen. Het budget is persoonlijk voor de cursist bedoeld om de financiële drempel van culturele lessen te verlagen.’’

Ouders en verzorgers van cursisten kunnen zich melden bij Ateliers Majeur. Wanneer de factuur voor de lessen binnenkomt, kan deze doorgestuurd worden naar Ateliers Majeur. Zij betalen dan op basis van de factuur 35% korting uit aan de cursist. Voor het tweede cursusjaar geldt een korting van 20%.

Voor meer informatie over het PCB kunt u terecht op www.ateliersmajeur.nl/over_ons/persoonlijk-cultuurbudget/. Als het lesgeld dan nog te hoog is, kunt u terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland of bij Stichting Leergeld.

Voor activiteiten bij de volgende verenigingen, stichtingen, organisaties of activiteiten kan een budget worden aangevraagd:

  • Muziek: Chriselijk Gemeengd Gemengd koor Euphonia, Muziekvereniging Harmonie, Shantykoor De Kromme Knilles Sjongers
  • Beeldende kunst: Denise Visser te Nes (H) schilderen/cursussen, Isabelle Oppel schilderen/cursussen, Rens Hoekstra schilderen/cursussen
  • Dans: DC058 Hiphop/Jazz Akkrum/Aldeboarn, Dansen in Friesland te Akkrum
  • Theater: Toneelvereniging Akkrumer Dream Theater, Stifting Kulturele Eveneminten Akkrum-Nes , Monumentenstichting Boarnsterhim

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)