Akkrum.net

Juni 2018: Tijdens het New York-evenement herinnerde een groep suffragettes aan de protesten voor het vrouwenkiesrecht.

Een filmavond alleen voor vrouwen in Doarpskeamer Akkrum-Nes. Aanleiding voor de voorstelling is Internationale Vrouwendag, die op woensdag 8 maart 2023 wordt gevierd. Voor belangstellenden uit Akkrum, Nes en omgeving wordt een film vertoond over vrouwen, die strijden voor het kiesrecht.

Met de Internationale Vrouwendag wordt de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie herdacht. Die was op 8 maart 1908 in New York. De vrouwens staakten toen voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. De Verenigde Naties erkende de feestdag. De Dag van de Vrouw werd voor het eerst uitgeroepen op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910, waaraan honderd mannen en vrouwen uit zeventien landen deelnamen. Vandaag de dag worden op Internationale Vrouwendag ook thema’s als huiselijk geweld behandeld.

  • Aanvang 20.00 uur, entree 5 euro. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , want er is maar beperkt plaats.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)