Akkrum.net

: EJ Bouma FotografieHarmonie

De fanfare van muziekvereniging Harmonie Akkrum heeft op het 26ste Gouden Spiker Festival in Ureterp de Brûnzen Spikerbokaal gewonnen voor het gehele programma. Het orkest won de prijs in de vierde divisie Fanfare, waar negen verenigingen om de hoogste eer streden. Concordia uit Drachten eindigde als eerste en won de Gouden Spikerbokaal, Crescendo uit Lemmer werd tweede.

De organisatoren waren direct al lovend over het optreden van de Akkrumer muzikanten. Het eerste stuk ‘Lady Stewart's Air’ kwam goed uit de verf. ,,Dirigent Geert Jan Kroon laat alle warme kleuren uitkomen in dit mooie gedragen werk. Het vrolijk en kleurrijk gestrikte orkest laat ook horen dat de strijd tussen Ceaser en Cleopatra een heftige geweest moet zijn.’’

Derde prijs voor solo
Saxofoniste Jetske Visser behaalde met haar solo op de altsax een derde prijs. ,,Een mooie beloning voor het harde werken’’, aldus dirigent Geert Jan Kroon van Harmonie Akkrum.

In totaal 21 fanfares speelden zaterdag 13 mei 2023 in de vierde divisie om de Gouden, Sulveren en Brûnzen Spikerbokaal.

Bij de foto: De Brûnzen Spikerbokaal (links) voor het gehele programma en rechts de beker voor soliste Jetske Visser op altsax.

Foto's: EJ Bouma FotografieHarmonie

Nog geen reacties.

(advertentie)