Akkrum.net

Na twee coronajaren komt muziekvereniging Harmonie in Akkrum en Nes (H) weer met oliebollen en appelflappen langs de deur. Tussen 10.00 en 12.00 uur Oudjaarsdag gaan zo’n vijftig vrijwilligers van de fanfare op stap. Traditiegetrouw bakken bakker Marten Boonstra en zijn medewerkers oliebollen mét en zonder krenten.

Tijdens de lockdown vorig jaar rond deze tijd kreeg de Harmonie wel toestemming om met oliebollen langs de deuren te gaan, maar de vereniging besloot dat niet te doen.. Bestuurslid Robert Blaakmeer verwoordde het toen als volgt: ,,Het overheersende gevoel is dat een huis-aan-huis-verkoop toch een negatieve uitstraling richting het dorp heeft. Voor ons reden om de actie niet door te laten gaan.’’

De muziekvereniging is blij dat de actie dit jaar wel doorgaat. Als gevolg van de volgende crisis gaan de appelflappen dit jaar alleen op bestelling de deur uit. De gestegen prijzen van de ingrediënten en van de energiekosten spelen daarin een rol. De muziekvereniging vraagt dit jaar een bedrag van 7,40 euro voor vier appelflappen. Een zak met tien oliebollen (met of zonder krenten) kost 10,00 euro.

Zowel appelflappen als oliebollen kunnen via telefoonnummer 0653-869033 worden besteld, via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de website www.harmonieakkrum.nl. Betalen kan contant, via OR-code (betaalverzoek) of incasso-machtiging.

Foto's: Paul Hettinga

Lees ook:

Nog geen reacties.

(advertentie)