Akkrum.net

Geen musical maar een film ter afsluiting van de periode op de bassischool. De leerlingen van groep acht van OBS Akkrum hebben nu voor het derde achtereenvolgende jaar een eigen videoproductie gemaakt. Reden is dat vanwege de coronapandemie twee jaar lang geen musical kon worden gespeeld. ,, Het maken van een eigen film vond iedereen erg leuk. Vorig jaar hebben we dat weer gedaan en dit jaar dus ook’’, vertelt juf Lydia de Jong.

‘’De Tent op zijn kop’’ is de titel van de film, die woensdagavond 13 juli 2022 zijn première kent. Kinderen komen met hun fans kijken en vieren dan met elkaar het einde van hun basisschooltijd. De basis voor de productie is een musical, die leerlingen normaal op het toneel opvoeren. Alle scènes zijn nu in de tuin van de kinderopvang opgenomen. Iedere keer werd de tuin met tentjes, hangmatten en ander materiaal omgebouwd tot camping. Alle acteurs deden steeds weer hun best om hun personage zo goed mogelijk neer te zetten.

De film gaat over een camping in Spanje waar amper gasten verblijven. Ineens strandt er een bus vol rijke passagiers voor de ingang van de camping. Eigenlijk zouden die gasten naar het resort van de broer van de eigenaar gaan. De eigenaar doet net of de gasten op de juiste camping zitten en probeert het hen naar de zin te maken. Zijn broer mist natuurlijk zijn gasten en probeert uit te zoeken wat er gebeurd is. Komt het goed met de camping?

De scènes en liedjes zijn door de juffen van groep acht tot film gemonteerd. Een flitsend promotiefilmpje is op de sociale media te zien.

Foto en video: OBS Akkrum

 

 

220705 Akkrum obs fil DeTentopzijnKop camping 

Nog geen reacties.

(advertentie)