Akkrum.net

De zandzakken van Akkrum tegen het hoge water worden in de loop van deze week opgeruimd. Het peil van de Frieze boezem is al eerder flink gedaald. Daarmee was het gevaar voor overstroming van de polder achter de dijk langs de Meinesleat ter hoogte van vakantiecentrum Spring geweken. De duiker, die het slootje met de Meinesleat verbindt, is gedurende de hoogwaterperiode afgesloten geweest. De dijk erlangs stroomde bijna over.

Voor de zekerheid plaatste Wetterskip Fryslân over een lengte van ruim zestig meter zandzakken, die tweehoog waren opgestapeld. In de loop van deze week gaan ze terug naar opslag van Wetterskip Fryslân in Joure. Ze waren nog niet opgeruimd omdat ze aan elkaar bevroren zaten.

In afwachting van de waterschapsmedewerkers scharrelt een hongerige kip rond op zoek naar iets eetbaars in de inmiddels ontdooide grond.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Een kip en de zandzakken van AkkrumDe zandzakken van Akkrum tegen het hoge water worden in de loop van deze week opgeruimd. Het peil van de Frieze boezem is al eerder flink gedaald. Daarmee was het gevaar voor overstroming van de polder achter de dijk langs de Meinesleat ter hoogte van vakantiecentrum Spring geweken. De duiker, die het slootje met de Meinesleat verbindt, is gedurende de hoogwaterperiode afgesloten geweest. De dijk erlangs stroomde bijna over.Voor de zekerheid plaatste Wetterskip Fryslân over een lengte van ruim zestig meter zandzakken, die tweehoog waren opgestapeld. In de loop van deze week gaan ze terug naar opslag van Wetterskip Fryslân in Joure. Ze waren nog niet opgeruimd omdat ze aan elkaar bevroren zaten. In afwachting van de waterschapsmedewerkers scharrelt een hongerige kip rond op zoek naar iets eetbaars in de inmiddels ontdooide grond.

Nog geen reacties.

(advertentie)