Akkrum.net

Varend, op de fiets, met auto – allemaal elektrisch – of gewoon wandelend. De Karavaan van de Toekomst doet zaterdag 28 mei ook de tiende Reuzedei aan. Het gezelschap start ‘s ochtends in Grou en hoopt op tijd voor de lezing van astronaut André Kuipers in Akkrum te zijn. Het doel van de wandeltocht is om elektrisch varen, deelauto’s, zon- en windenergie of andere vormen van duurzaamheid te promoten.

Bouwe de Boer uit Akkrum is een van de initiatiefnemers binnen de Freonen van Fossylfrij Fryslân, die met het idee voor de wandeltocht door de provincie op de proppen kwam. De Karavaan nei de Takomst is vooral een fossielvrije tocht door Fryslân. Deelnemers zijn mensen die meer over duurzame initiatieven willen weten.

Het eerste deel van de tocht start donderdag 26 mei 2022 en leidt van de ‘wandelende’ bomen van het BOSK in Leeuwarden naar Grou, waar Jan Terlouw een spreekbeurt houdt. De deelnemers maken halverwege de route een vaartocht met elektrische boten van Reduzum naar Grou. Twee dagen later gaan de deelnemers van Grou over Birstum naar de Reuzedei in Akkrum. Ze passeren onder andere het in aanbouw zijnde zonnepark Leppagreide.

De Karavaan nei de Takomst is een initiatief van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, SDG Netwurk Fryslân, de Friese Milieu Federatie en Doarpswurk. In totaal zeven routes op zeven verschillende dagen in mei, juni en juli leidt deelnemers langs een trits aan duurzame initiatieven.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)