Akkrum.net

Het koor van de Ds. Hasperschool in Akkrum doet mee aan de finale van de eerste editie van het Friestalige songfestival SjONG Junior. De leerlingen werden met de blijde boodschap verrast via het digibord in de klas door radio- en televisiepresentator Raynaud Ritsma van het OmropFryslân-programma Tsjek. Samen met zeven andere Friese scholen staan de leerlingen van de Ds. Hasperschool op vrijdag 10 juni 2022 in schouwburg De Lawei in Drachten.

Het gejuich in de klas was door de hele school te horen toen het bericht van Raynoud Ritsma binnenkwam. De finalisten zijn gekozen uit een groot aantal scholen, die de afgelopen weken een kant en klare muziekles volgden en het resultaat daarvan in een opname naar Omrop Fryslân stuurden. De acht finalisten schrijven de komende weken hun eigen Friestalige hit, die voor een jury in Drachten mag worden gezongen. De jury bestaat uit zanglerares Simone de Witte en dirigent Theo Brouwer.

Het muzieknummer van de Ds. Hasperschool wordt de komende weken met behulp van professionele muzikanten gemaakt. Omrop Fryslân volgt het maakproces. Daarvan worden opnamen in de klas gemaakt. De serie is op televisie te volgen.

De Ds. Hasperschool neemt het op tegen koren van De Bining in Westergeest, De Brêge in Scharsterbrug, De Mienskip in Buitenpost, De Pionier in Dokkum, Staetslânskoalle in Tzum, De Tarissing in Oudehaske en De Twiner in St. Jacobiparochie.

Bekijk de aankondiging op het digibord op deze link.

Foto: Ds. Hasperschool

 

Nog geen reacties.

(advertentie)