Akkrum.net

Een kleine vijftig mensen hebben zaterdag in Doarpskeamer Akkrum gesmuld van de taarten, die door deelnemers aan de actie Heel Heerenveen bakt waren gemaakt. Daarbij waren de Oekraïense vluchtelingen en hun kinderen, die in Akkrum en Nes worden opgevangen. De actie van de Lionsclub leverde in heel Heerenveen honderden paastaarten op. Net als vorig jaar werd Silke Cuperus uit Nes (H) ook nu winnaar bij de jeugd.

De belangstelling voor het opeten van de taart was overweldigend. Zowel de Doarpskeamer zelf als de naastgelegen Skuorre waren in gebruik. Koffie, thee en limonade vergezelden de fraai uitgevoerde taarten en gebakjes. Vorig jaar deelde de organiserende Lionsclub Heerenveen 2.0 in de hele gemeente achthonderd taarten uit aan mensen, die wel een steuntje in de rug konden gebruiken.

Tussendoor konden de bezoekers kleding uitzoeken, die in de Doarpskeamer klaar lag. Met de hoeveelheid die in de afgelopen weken is gebracht, kan de organisatie royaal vooruit. ,,We hoeven er voorlopig niet meer bij.’’

Bezoek aan Aqua Zoo
Tijdens het taartenfestijn in de Doarpskeamer kregen de Oekraïeners het drietalig programma voor een reis komende dinsdag naar dierentuin Aqua Zoo in Leeuwarden. De hele dag zijn ze welkom, inclusief lunch en rondleiding van een gids. Het reisgezelschap vertrekt rond tien uur 's ochtends met een ouderwetse museumbus vanaf de Tsjerkebleek.

Foto's: Doarpskeamer ED/Lionsclub Heerenveen 2.0

220416 Akkrum Doarpskeamer taart voor Oekraïners

220416 Akkrum Doarpskeamer taartdoos voor Oekraïners

220416 Akkrum Doarpskeamer taart voor Oekraïners 2

 

Nog geen reacties.

(advertentie)