Akkrum.net

Een heus wielercircuit in de wijk Sinnebuorren was het toneel voor de Dikke Banden Race, die donderdag 16 mei 2024 tijdens de Bloeiweek in Akkrum-Nes werd georganiseerd. In vier leeftijdscategorieën streden jonge deelnemers enthousiast om de eerste plaats, met een indrukwekkende start-finish boog op de Sinnebuorren, die voor een extra wedstrijdelement zorgde.

De organisatie zorgde ervoor dat alle kinderen een opvallend geel t-shirt met hun naam kregen en een racehelm droegen. Met deelnemers van 6 tot en met 12 jaar werd er in groepen geracet, te beginnen met een verkennende ronde.

Spannende races
De 5- en 6-jarigen trapten af en na een snelle ronde kwam Brent als eerste over de streep. Bij de 7- en 8-jarigen, verdeeld in twee groepen, wonnen Teun en Ids deze races. Zij moesten twee rondjes rijden. Bij de 9- en 10-jarigen was er een snelle kopgroep, gevolgd door prachtige versierde fietsen met bloemen. Dennie was de snelste, terwijl Liene en Maylin in de prijzen vielen voor de mooiste fietsen. Helaas moest Yfke de wedstrijd staken omdat de ketting eraf was gegaan.

De oudste groep kende wat minder deelnemers, maar wel veel enthousiasme en hoge snelheden. Het publiek en de organisatie zette iedereen met veel gejuich in het zonnetje. De winnaar van deze rit na 3 rondes was Jehannes. 

Afsluiting
Na de races was de prijsuitreiking en kregen alle deelnemers een medaille. De Dikke Banden Race in Akkrum was een groot succes. Een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is, aldus de organisatoren.

Fietscontrole
Zo’n vijftien fietsers lieten voorafgaand aan de Dikke Banden Race op woensdagmiddag na school hun fiets controleren. De dit jaar gediplomeerde fietsenmaker Corinne Bos uit Akkrum keek samen met Martin Frenzel de tweewielers grondig na. Ze controleerden onder andere de bandenspanning, remmen en fietsbel. Ook keken ze of de handvatten goed vast zaten, de handremmen niet te diep waren afgesteld en de remblokjes nog goed waren.

Foto's: Bloeiweek Akkrum, Niek Jetten, Corinne Bos.

 

 

images/foto/2024/240516_Akkrum_Bloeiweek_DikkeBandenRace_Dikke-banden-race-4.jpg#joomlaImage://local-images/foto/2024/240516_Akkrum_Bloeiweek_DikkeBandenRace_Dikke-banden-race-4.jpg?width=1000&height=1254

Brent won na een snelle ronde de eerste prijs bij de 5- en 6-jarigen.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Brent

Dennie was zeer in zijn sas met zijn eerste prijs bij de 9- en 10-jarigen.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Dennie

Ids scheurt over de finish en werd winnaar in zijn groep bij de 7- en 8-jarigen.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Ids

 

Jehannes is blij met zijn winst in de oudste groep.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Jehannes

 

De FlowerPowergirls Liene (l) en Maylin vielen in de prijs met hun bloemrijk versierde fietsen, die helemaal bij de Blioeiweek passen.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Liene(l) en Maylin(r)

Teun won in zijn groep bij de de 7- en 8-jarigen.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Teun(r)

Versierde fietsen tijdens de Dikke Banden Race.240516 Akkrum Bloeiweek DikkeBandenRace Versierde fietsen 2

 

Fietsenmaker Corinne Bos uit Akkrum kijkt kritisch naar de onderdelen van de fietsen.

240516 Akkrum Bloeiweek controle dikkebandenrace 1

Martin Frenzel controleert de fietsbel.240516 Akkrum Bloeiweek controle dikkebandenrace 3

240516 Akkrum Bloeiweek controle dikkebandenrace 4

Nog geen reacties.

(advertentie)