Akkrum.net

De nieuwe elektrische deelauto van Akkrum komt bij woongroep It Pakhûs aan de Galamaleane te staan. Op de locatie vlakbij het station wordt ook een oplaadpaal geplaatst. De bewoners en medewerkers  van It Pakhûs worden beheerder en zorgen er ook voor dat de deelauto er altijd tiptop uit zien. Energiecoöperatie  Duurzaam Akkrum-Nes heeft zes abonnementen; voldoende om één deelauto op de weg te houden. Bij twaalf abonnementen volgt een tweede auto.
De eerste groep gebruikers van de deelauto in Akkrum zijn tijdens een bijeenkomst in de Doarpskeamer geïnformeerd over onder andere het kostenaspect van hun nieuwe vervoermiddel. Van voorzitter Tom Yntema van energiecoöperatie Duurzaam Akkrum-Nes, die de auto’s in beheer heeft, kregen ze een doos Autodrop. In de presentatie werd uitvoerig stil gestaan bij de voordelen van een deelauto in vergelijking met de kosten van een  eigen, tweede auto. De conclusie is dat een deelauto voordelig is voor automobilisten, die jaarlijks minder dan 10.000 kilometer rijden. ,,Helemaal is dat het geval met de torenhoge benzineprijzen van dit moment’’, aldus Yntema.
 
Een deelauto vergt van de deelnemers in het begin ook meer flexibiliteit, zo werd de aanwezigen voorgehouden. Ze moeten hun reis vooruit plannen. Ook hebben ze de auto niet langer voor de deur staan. Naast de lagere kosten voor een auto is het minderen van de CO2-uitstoot een belangrijk doel voor het reizen met een deelauto.
 
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Foto's: Duurzaam Akkrum-Nes

Nog geen reacties.

(advertentie)