Akkrum.net

Dansen op draaiorgelmuziek: Sape Triemstra - swingend op Friese klompen met echtgenote Willie Vonk - neemt afscheid van recreatiepark Tusken De Marren

Met draaiorgelmuziek en een vrolijk gezelschap genodigden is toezichthouder Sape Triemstra van recreatieparkTusken de Marren in Akkrum vrijdagochtend in het zonnetje gezet. Hij viert zondag zijn zeventigste verjaardag, is nog altijd actief maar neemt in het voorjaar afscheid. Reden voor zijn collega’s om draaiorgel van Klaas Tolsma uit Goutum voor hem te laten spelen.

Niet alleen de collega’s van het recreatiepark waren aanwezig, maar ook Triemstra’s rechterhand Doede van der Weide, technisch medewerker Johan Hooghiemster, botenverhuurder Frans Goerres uit Nes en zelfs de schoonmakersploeg van Novon Vlietstra, die de vakantiehuizen onderhoudt. ,,Het was een verrassing, hij wist van niets’’, vertelt parkmanager Sophia Eringa.

Triemstra is bijna elf jaar in dienst van Tusken de Marren geweest. Eigenaar Bert Rotteveel van TdM Beheer kende hem als een van de vaste gasten, die met een stacaravan een vaste standplaats had. Op zoek naar een kundige toezichthouder klopte hij bij Triemstra aan, die enthousiast toestemde.

,,Met pensioen gaan was nooit een optie voor Sape. Dit park is zijn lust en zijn leven. Hij vind het heerlijk hier lekker om met mensen een praatje te maken’’, vertelt Sophia Eringa. De scheidende toezichthouder deed allerlei werkzaamheden op het park en ondersteunde ook de receptie met het uitvoeren klusjes.

Foto en video: Recreatiepark Tusken de Marren

Nog geen reacties.

(advertentie)