Akkrum.net

Twee containers met recreatieafval zijn zaterdagnacht in het water bij houtzagerij in Akkrum gekieperd. Met behulp van een autokraan hebben medewerkers van de gemeente Heerenveen beide container uit het water getakeld. De schade blijft beperkt tot een nieuw deksel, dat was scheefgetrokken.

Dank zij de gunstige wind dreven de beide bedrijfscontainers en het losse vuil tegen de tegen de walkant aan. ,,Daar zijn we blij mee, want als de containers in de vaargeul waren gezonken, had er schade aan passerende boten kunnen ontstaan.’’ Een deel van het vuil lag op de walkant. De containers voor recreatieafval worden in het begin van het seizoen op woensdag geleegd. Een van de containers was vol, de andere nog niet.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Twee containers met recreatieafval zijn zaterdagnacht in het water bij houtzagerij in Akkrum gekieperd. Met behulp van een autokraan hebben medewerkers van de gemeente Heerenveen beide container uit het water getakeld. De schade blijft beperkt tot een nieuw deksel, dat was scheefgetrokken. Dank zij de gunstige wind dreven de beide bedrijfscontainers en het losse vuil tegen de tegen de walkant aan. ,,Daar zijn we blij mee, want als de containers in de vaargeul waren gezonken, had er schade aan passerende boten kunnen ontstaan.’’ Een deel van het vuil lag op de walkant. De containers voor recreatieafval worden in het begin van het seizoen op woensdag geleegd. Een van de containers was vol, de andere nog niet.

Nog geen reacties.

(advertentie)