Akkrum.net

Bewoners van de wijk Sinnebuorren kunnen tijdens een extra informatieavond hun nieuwe speeltuinplan kiezen. De opkomst tijdens de bijeenkomst donderdagmiddag 6 oktober 2022 was veel minder groot dan de gemeente Heerenveen had gehoopt. De oorzaak daarvan lag in een fout in de verspreiding van de bewonersbrief met alle informatie. Op donderdag 13 oktober 2022 wordt tijdens een tweede bijeenkomst in zalencentrum De Lantearne een definitieve keus uit beide plannen gemaakt.

De werkgroep van buurtbewoners, leden van Plaatselijk Belang en medewerkers van de gemeente heeft twee plannen gemaakt, die qua inrichting van het terrein van elkaar verschillen. Opvallende onderdelen zijn een tunneltje van gebogen wilgentenen en een wilgen-tipi. Beide kunnen overigens pas worden gemaakt als de wilgentenen beschikbaar zijn. Volgens de planning kunnen de meeste werkzaamheden nog dit jaar worden uitgevoerd. Een aantal bomen uit Bosk Akkrum krijgt er binnenkort een plekje.

De voor buurtbewoners meest populaire speeltoestellen hebben een plekje in beide ontwerpplannen gekregen. Het gaat onder andere om een duo-schommel, glijbaan, speelboom, palenbos, stapstammen, duikelrek en zitbanken. Ze komen op de plek waar tot 2004 de Burgemeester Thalenschool stond. Sinds de sloop van de school in 2004 en de nieuwbouw van de wijk Sinnebuorren is het terrein voor opslag gebruikt.

Gezellige middag
Samen met opbouwwerk van Caleidoscoop organiseerde de gemeente donderdag een gezellige middag met de aanwezige buurtbewoners, met hapjes en drankjes en spelactiviteiten voor de kinderen. Beide ontwerpen werden positief ontvangen. Kinderen konden stickertjes plakken bij wat ze leuk en goed vonden. Bewoners kwamen ook nog met een paar leuke ideeën en suggesties. Ook was er de vraag hoe het komt met uitlaten van honden op het veldje en of er in de plannen misschien nog iets met voetbal gedaan kan worden.

Foto's: gemeente Heerenveen

20221006 Akkrum Sinnebuorren speeltuin20221006 Akkrum Sinnebuorren speeltuin220221006 Akkrum Sinnebuorren speeltuin4

 

 Augustus 2021: Het terrein waar tot 2004 de Burgemeester Thalenschool stond. (Foto: Noordoost.nl)21082351 Akkrum Thalenschool speelparkje

Nog geen reacties.

(advertentie)