Akkrum.net

Bouwe de Boer uit Akkrum in het midden vooraan.

Bouwe de Boer uit Akkrum en zijn Freonen fan Fossylfrij Fryslân staan op de 24e plaats in de landelijke Duurzame 100 van dagblad Trouw. Daarmee zijn de Freonen het best scorende initiatief uit Friesland. Doel van de organisatie is om zo weinig mogelijk olie, steenkool en gas te gebruiken en zo de hoge CO2-uitstoot te verminderen.

Freonen-aanjager Bouwe de Boer: “Dit is een geweldige pluim voor de duurzaamheidsbeweging in Fryslân. De komende jaren zetten de Freonen nog eens extra de schouders eronder’’.

Zeven jaar geleden stond projectleider Bouwe de Boer voor het eerst in de Duurzame 100 van Trouw, op nummer 26. Toen werd hij al omschreven als ‘een nuchtere, noeste werker, nooit op kantoor, altijd op pad’. De jury zei destijds: “De Boer is een ambtenaar die binnen de overheid dingen voor elkaar krijgt, die anderen niet lukken.”

De Freonen fan Fossylfrij Fryslân is een groep van ruim 130 Friese bedrijven, onderwijsinstellingen en lokale overheden. Samen zetten zij zich sinds 2017 in voor een spoedige transitie naar een fossielvrij Fryslân. Verduurzaming is hun troefkaart.

Foto's: Freonen fan Fossylfrij Fryslân

Nog geen reacties.

(advertentie)