Akkrum.net

Deelnemers aan de Bloeiweek in Akkrum kunnen punten verzamelen als ze aan activiteiten meedoen. De spaarpunten kunnen worden ingezet voor verschillende projecten, zoals het planten van fruitbomen in Akkrum-Nes, de vergroening van het schoolplein, een watertappunt met kunst in het dorp. Voor elk doel hangt er een buis in de Bloeiweektent bij  spoortunnel.

Voor deelname aan een activiteit krijgen deelnemers één punt in de vorm van een houten fiche. Uitzonderlijke prestaties zijn deze week twee punten waard en daarvoor krijgt de deelnemer twee fiches. De fiches moeten niet te lang in de broekzak zitten, aldus de organisatoren. ,,Je gaat er mee naar de Bloeitent bij de Kolk en daar vind je een puntenplak. Hier staan drie buizen en een groot scorebord.''

De buizen zijn de spaarpotten voor de drie projecten. De spaarpot waarin de meeste houten fiches zitten, krijgt het grootste bedrag vanuit Akkrum-Nes Bloeit. In totaal is circa 2.000 euro beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld naar rato van het aantal fiches dat in de spaarpot zit.

Waar kun je voor sparen:

- Buis 1 Vergroening van het schoolplein

- Buis 2 Watertappunt met kunst in ons dorp

- Buis 3 Fruitbomen voor het dorp

Je kunt elk moment van de dag je punten inleveren bij het puntenplak in de Bloeitent. Elke avond worden de “punten” geteld en om 19.00 uur wordt de tussenstand bekend gemaakt in de tent en deze wordt ook op de site gepubliceerd. We houden de score bij op het scorebord. Hoe meer activiteiten je aan deelneemt hoe meer punten je kunt verzamelen voor het project waar jouw hart naar uit gaat. Aan het einde van de Bloeiweek op zaterdag 18 mei 2024 bij de afsluitende activiteit vanaf 16:00 uur in de tent de uitslag bekend gemaakt. Het wordt naast een gezellige week ook nog een spannende week!

Foto: Wergea Bloeit/Lucas Kemper

Nog geen reacties.

(advertentie)