Akkrum.net

Leerlingen van OBS Akkrum en de Ds. Hasperschool in Akkrum zijn maandag 13 mei 2024 getrakteerd op een feestelijke, zogeheten poke bowl-picknick, een maaltijd met onder andere rijst, specerijen en vooral gezonde, onbespoten producten. Ze hebben samen gekookt en daar geproefd en mochten met de handen eten! Knoeien mocht, want ze aten met z'n allen buiten. ,,Wat een feest! Al met al een geslaagde eerste bloeidag op de basisscholen’’, aldus de initiatiefnemers.

240513 Akkrum Bloeiweek blotevoetenpad4 1000De eerste dag na de meivakantie was voor beide scholen het startsein van de Bloeiweek. Het was er een prachtige dag voor. Vooral het weer werkte mee, want er stonden twee buitenactiviteiten op het programma. De dag ging van start met de officiële opening van het blotevoetenpad van Doarpstún Akkrum-Nes.

De bovenbouwgroepen van beide scholen mochten het spits afbijten en dat leverde heel wat modderige voetjes op. De Doarpstún heeft nog veel meer te bieden. Kinderen kunnen er leren van en in de natuur. Zo konden ze bijvoorbeeld volop van de chocolademunt proeven en binnenkort kunnen de eerste aardbeien worden geplukt.

Foto's: Bloeiweek AKkrum/OBS AKkrum

240513 Akkrum Bloeiweek blotevoetenpad1 1000240513 Akkrum Bloeiweek blotevoetenpad2 1000240513 Akkrum Bloeiweek blotevoetenpad3 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)