Akkrum.net

Doarpskeamer Akkrum-Nes heeft tijden de Bloeiweek van zondag 12 tot en met zaterdag 18 mei 2024 een speciaal programma samengesteld. Een deel ervan behoort tot de reguliere activiteiten, waarmee nieuwelingen kennis kunnen maken. Daarnaast is er tijdens de Bloeiweek elke dag wel wat te doen. Al die activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Een lezing over medicijnen en alternatieven wordt door Ida Haan uit Akkrum gegeven. Ze heeft haar jarenlange ervaring met medicijnen en alternatieven. (Maandag 14 mei 2024 om 19.30 uur). De volgende ochtend geeft zij een les in Tai Chi. Het gaat dan om oefeningen met de ademhaling. ,,Elke beweging is ontspanning voor lichaam en geest. Iedereen kan meedoen, zowel staand als zittend op een stoel.’’ (Dinsdag 14 mei 2024 10.30–11.30 uur)

Een workshop papier staat onder leiding van Grietsje van der Meulen en Rommy Wassenaar. Deelnemers kunnen Bloeiweek-vogeltjes vouwen en knippen. Iedereen kan meedoen, iedereen kan dit en is welkom. (Dinsdag 14 mei 2024 van 14.00 tot 16.00 uur)

In de workshop Recycling worden verschillende grondstoffen gebruikt voor het maken van een gebruiksartikel. Van een oude spijkerbroek wordt een tas gemaakt. Fietsbanden worden in een vaas veranderd en een duurzame groente- of fruittas wordt van een oud T-shirt gemaakt. Materiaal is aanwezig. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden, wel een oude bloempot of glas voor de vaas, oude jeans of T-shirts meenemen. (Dinsdag 14 mei 2024 14.00–16.00 uur)

Foto-exposities
De stichting Akkrum Ald en Nij komt een expositie van foto’s van het oude Akkrum en Nes. De tentoonstelling wordt samengesteld door Pier van der Heide.

De aangekondigde expositie van de Oekraïense kunstenares Natalya Akulenko, die met een portrettenserie van inwoners van Akkrum-Nes komt, wordt uitgesteld tot na de zomer.

Archieffoto: Doarpskeamer Akkrum-Nes

Nog geen reacties.

(advertentie)