Akkrum.net

Tijdens de Bloeiweek biedt de Lantearnetún in Akkrum de mogelijkheid om kennis te maken met biologisch tuinieren en tegelijkertijd de uit hout gesneden beelden te bewonderen.

In deze biologische tuin staat een scala aan kruiden, bessenstruiken, appelbomen en bijzondere vaste planten. Normaal gesproken werkt een groep vrijwilligers er elke dinsdagmiddag, maar tijdens de Bloeiweek zijn er twee speciale gelegenheden voor iedereen om de tuin te verkennen en meer te leren over biologisch tuinieren.

Bezoekers worden geïnformeerd over het gebruik van lavameel en eigen compost in het tuinonderhoud. In het tuiniersproces staat de harmonie met de natuur centraal. De Lantearnetún is opgezet vanuit de Terptsjerke om verbinding te creëren tussen de gemeenschap van Akkrum-Nes en de omgeving, met een open tuin die de natuur dichtbij brengt.

  • Tijdens de Bloeiweek kun je op woensdag 15 mei en zaterdag 18 mei 2024 tussen 14.00 en 15.00 uur een bezoek brengen aan de Lantearnetún aan de Boerestege 1 in Akkrum, waar je alles kunt vragen over de tuin, de prachtige beelden en uitleg krijgt over het biologische tuinieren.
  • www.akkrum-nes.bloeit.frl

Foto's: De Lantearnetún

Nog geen reacties.

(advertentie)