Akkrum.net

,De skuorren sitte der krekt net yn’’, vertelt Johan Petter, die samen met Fokke Schouwstra (links op de foto) en Frank Kromkamp de beregeningsinstallatie bedient.

Vrijwilligers zijn woensdagavond gestart met het beregenen van de voetbalvelden in Akkrum. Het gebrek aan regenwater zorgt ervoor dat het gras op het hoofdveld bruin begint te kleuren. ,,De skuorren sitte der krekt net yn’’, vertelt Johan Petter van Voetbalvereniging Akkrum, die samen met Fokke Schouwstra en Frank Kromkamp de gemeentelijke beregeningsinstallatie bedient.

De pompen ook de komende dagen worden ingezet. De regenbui van donderdagochtend zet onvoldoende zoden aan de dijk. De gemeente levert de trekker met pomp, slangen en sproeiers aan Voetbalvereniging Akkrum, die ze met Voetbalvereniging Oldeboorn in Aldeboarn deelt. Voorwaarde is dat clubs zelf vrijwilligers vragen om te beregenen.

Jonge beplanting
Het wijkteam van de gemeente Heerenveen heeft ook extra water aan jonge bomen en beplanting gegeven. Tijdens een extra ronde medio vorige week zijn onder andere jonge struiken aan de Sake Visserstrjitte en de relatief jonge beplanting in de nieuwe wijk Sinnebuorren van water voorzien. Voor de komende dagen rekent het wijkteam op de natuur. Voor vrijdag en ook volgende week worden regenbuien voorspeld. De jonge bomen krijgen wel extra water; dat gebeurt om de tien dagen zolang het nodig is. Het wijkteam heeft daarvoor een grote watertank op een van de wagens gemonteerd, die met water uit de boezem wordt gevuld.
 

Foto/video: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)