Akkrum.net

Volendam langs de dijk.

Op een bijeenkomst in Akkrum vertelt bedrijfsleider John Veerman van het Volendamse café 't Hemeltje over de dodelijke brand nieuwjaarsdag in 2001. Veertien jonge mensen kwamen om het leven, veel mensen raakten zwaar gewond en waren voor het leven getekend. John Veerman vertelt over de geruchtmakende en dramatische brand én de gevolgen op donderdag 6 juni 2024 in de bovenzaal van eetcafé Kromme Knilles in Akkrum. Hij komt op uitnodiging van de stichting Akkrum-Nes Centraal.

Het verhaal over de Volendamse brand omvat ook de vervolging van drie verdachten door het Openbaar Ministerie: de eigenaar van het café, Jan Veerman, de barkeeper John Veerman (geen familie) en dochter Laura van Jan Veerman. Ze willen graag met volledige naam en voornaam worden vermeld. De verdenking luidde: dood door schuld - meerdere malen - en zwaar lichamelijk letsel door schuld, ook meerdere malen. Uiteindelijk werden Laura en John Veerman vrijgesproken.

In de lezing van John Veerman komt naar voren wat zo’n verdenking en rechtszaak met iemand doet. Hij vertelt tijdens de brand alleen maar doende te zijn geweest met pogingen om levens te redden. Hoe reageert de gemeenschap in Volendam? John Veerman kan op een indrukwekkende en indringende wijze hierover spreken, aldus het bestuur van de Stichting Akkrum-Nes Centraal.

  • Entree is gratis.
  • Locatie: bovenzaal eetcafé Kromme Knilles, aanvang 20.00 uur.
  • Toegangskaarten zijn vanaf dinsdag 21 mei 2024 te verkrijgen bij Bakker Boonstra.
  • Capaciteit: 60 bezoekers, dus: die het eerst komt, het eerst maalt.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)