Akkrum.net

Het Lessons and Carols-koor tijdens de bijzondere uitvoering in 2018

Het projectkoor voor de Lessons and Carols-kerstdienst op vrijdagavond 16 december 2022 zoekt nog een aantal bassen. Hoge sopranen zijn ook welkom. De zangers ondersteunen het koor, dat tijdens de kerstviering een optreden onder leiding van Rosalie Steinmann geeft. Momenteel wordt elke vrijdagavond in zalencentrum De Lantearne geoefend.

De avond in Akkrum is gebaseerd op het Festival of Nine Lessons and Carols, de gelijknamige traditionele Anglicaanse kerkdienst, die voor het eerst in 1918 in het King’s College in Cambridge werd gehouden. Overal in Nederland vinden nu dit soort diensten tijdens het Adventsperiode plaats. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met een lezing uit de bijbel over de geboorte van Jezus, vertelt koordirigent Rosalie Steinmann.

Het projectkoor telt gemiddeld zo’n 20 tot 25 leden. ,,In onze uitvoering zingen we de liederen in het Engels, dus uit Engelse traditie, maar de lezingen zijn in het Nederlands. Er is ook ruimte voor het publiek om mee te zingen.’’ De laatste uitvoering was in december 2018. Reden was het 100ste jubileum van het begin van Lessons and Carols. Rosalie Steinmann: ,,Daarbij hebben we ons ook ons gekleed in kleding van die tijd. Dat was in het kader van het jaar 2018, toen Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa was en wij hier in Akkrum het New York-evenement Meet me at the Fountain hadden.’’

Meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Terptsjerke,Lessons and Carolls-kerkdienst, veijdag 16 december 2022, 20.00 uur

Foto: Douwe van der Meulen

Nog geen reacties.

(advertentie)