Akkrum.net

Jongeren uit Akkrum gaan zaterdagochtend auto’s wassen voor Roemenië. In een tijdelijke wasstraat kunnen automobilisten zo binnenrijden. Ook andere acties worden georganiseerd, zoals het paasei zoeken voor de jeugd tot twaalf jaar, de verkoop van cupcakes, koffie, thee en limonade. Iedereen kan er ook lege statiegeldflessen inleveren.

De opbrengst gaat naar een vakantiekamp voor kansarme kinderen en gezinnen in de Roemeense plaats Remeti. De stichting Christian Endeavour heeft vorig jaar een nieuw huis voor jongens en gezinnen gebouwd, maar dat is nog niet af. Het hele huis moet nog worden gebeitst, de elektriciteit moet nog worden aangelegd en paden naar het huis ontbreken nog. In het dorp Remeti brengt de Nederlandse groep kleding en voedsel naar arme ouderen. Een deel ervan wordt ter plaatse ingekocht om de lokale bevolking te steunen.

De Akkrumer jongeren gaan samen met een groep jeugd uit Aldeboarn, Wolvega en Rijnsburg een week helpen. In totaal gaat het om dertig jongeren en tien begeleiders. Ze vertrekken op 28 april 2022. Nanneke van der Heide, Noël Blaakmeer en Mirjam Blaakmeer uit Akkrum-Nes gaan ook mee. De opbrengst van de geldinzamelingsactie wordt besteed aan alle klussen, die nog in het vakantiekamp uitgevoerd moeten worden.

In het vakantiehuis in Remeti vieren jaarlijks zo’n 700 tot 800 kinderen en jongeren een vakantie. Het uitstapje is een welkome onderbreking van hun dagelijks leven in andere omstandigheden dan waar wij mee te maken hebben, aldus Mirjam Blaakmeer.

- Actie voor Roemenië, Tsjerkebleek Akkrum, zaterdag 9 april 2022, 9.00-12.00

Foto:Mirjam Blaakmeer

Nog geen reacties.

(advertentie)