Akkrum.net

De bluesband Tuff Luck met van links naar rechts Douwe-Jan Pol, Kees Bode, Rogier Trampe en Peter Hartmann.

Het akoestisch optreden van de bluesband Tuff Luck zondag 9 juni 2024 in hun eigen oefenruimte, de Key Studio’s in Akkrum is uitverkocht. De belangstelling voor het optreden ,,met een heel andere twist dan normaal’’ ws zo groot dat alle te vergeven plaatsen zijn bezet. De muzikanten spelen normaliter met versterkers en zorgen dan voor flink wat decibel, maar dat wordt deze zondagmiddag anders.

Het idee voor een akoestisch optreden ontstond op de terugweg van een optreden, in de camper van drummer Douwe Jan Pol. ,,Het was een lekker powerfull optreden geweest. De gitaarversterker had weer lekker staan brullen en iedereen had zich in het zweet gespeeld. Toen rees de vraag: ‘Zou het niet eens lekker zijn om ons repertoire eens wat kleiner en minder luid te spelen”, aldus Rogier Trampe, zanger en gitarist van Tuff Luck. “Tja en dan moet je dat gaan vormgeven. Hoe dan? Met akoestische instrumenten en geen versterkers?”

Douw Jan Pol en Rogier Trampe bespraken nog een en ander tijdens de reis.Tijdens de eerstvolgende repetitie legden de beide mannen het idee voor aan bassist Peter Hartmann en toetsenman Kees Bode. ,,En toen ging het snel. We bedachten van alles. Het drumstel zoals dat normaal gesproken wordt gebruikt, blijft ingepakt in de hoezen staan. Daarvoor is een koffer in de plaats gekomen. Daar zit van alles in en dat wordt het nieuwe materiaal voor Douwe Jan Pol, de drummer van het gezelschap.’’

De akoestische gitaar werd afgestoft en de dobro van nieuwe snaren voorzien. De muzikanten schaften een akoestische bas aan. Toetsenist Kees Bode moest zijn\ uitgebreide toetsenhoek verkleinen. ,,Het idee om alles zo klein en akoestisch mogelijk te doen werkte uitermate inspirerend.’’ aldus Douwe Jan Pol, ,,Ook op het uit te voeren repertoire”

,,Tijdens de repetities bleek dat veel van ons repertoire prima akoestisch te brengen is, maar lang niet alles”, vertelt Rogier Trampe, ,,We hebben een aantal mooie nieuwe songs aan het repertoire toegevoegd, die in de akoestische setting goed tot hun recht komen.” Daarbij treedt Tuff Luck soms buiten de gebaande paden van de blues wat een concertje in een huiskamer afwisselend en spannend maakt.

  • Het nieuwe repertoire en het nieuwe geluid wordt zondag 9 juni 2024 van 15.00 uur tot 17.00 uur wordt ten gehore gebracht in de Key Studio’s te Akkrum.
  • Aanmelden kan niet mee. Alle plekken zijn vergeven.

Foto's: Tuff Luck

240609 Akkrum TuffLuck instrumenten c TLAcoustic1240609 Akkrum TuffLuck toetsenbord c TLAcoustic2

Nog geen reacties.

(advertentie)