Akkrum.net

De containers aan de Himdyk worden vervangen

Akkrum krijgt zes nieuwe ondergrondse container voor glas, papier en textiel. De oude, bovengrondse exemplaren zijn na vijftien jaar aan het eind van hun levensduur. Afvalverwerker Omrin liet vorige week twee nieuwe containers aan de Himdyk plaatsen. Deze week plaatst DBI Container Service uit Joure vier stuks bij de nieuwe Poiesz Supermarkt in Akkrum.

Het ontwerp van de nieuwe containers resulteert in minder gevallen van het achterlaten van vuilnis of flessen naast de containers, leert de ervaring. ,,Voor het zicht zijn ze ook heel anders dan de grote oude exemplaren’’, vertelt Petra Pluim Mentz van DBICS. In de vijf-kuubscontainer past ook meer dan in de oude van vier kuub. Aan de Himdyk staan twee containers: eentje voor drie soorten glas en eentje voor textiel. Op het parkeerterrein bij de supermarkt komen twee containers voor glas, eentje voor papier en eentje voor textiel.

De glascontainers worden elke drie weken geleegd, die voor textiel elke week. Klachten over eventueel lawaai van het storten van glas zijn er niet geweest, aldus Omrin. Het geluid in de containers wordt zoveel mogelijk gedempt.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

20220329 Akkrum ondergrondse containers 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)