Akkrum.net

De politieagent die op 5 juli 2022 op de trekker van Jouke Hospes uit Akkrum schoot, wordt strafrechterlijk vervolgd. Het openbaar ministerie verdenkt hem van poging tot doodslag. De zaak wordt door de rechtbank Midden-Nederland behandeld. De zogeheten Blauwe Kamer doet sinds 1 juli 2022 alle zaken, waarin een politieambtenaar wordt vervolgd naar aanleiding van gebruik van geweld in de uitoefening van zijn functie. Een zittingsdatum is nog niet bekend.

Het strafrechtelijk onderzoek naar het schietincident op de kruising van de A32 in Heerenveen is afgerond. De agent schoot op de cabine van de wegrijdende tractor van Hospes tijdens een politiecontrole na afloop van boerenprotesten.

Het openbaar ministerie laat weten dat op sociale media een naam en foto rondgaan van een politieman, die ten onrechte wordt gelinkt aan dit schietincident. Het OM verstrekt normaliter geen persoonsgegevens van verdachten, maar meldt wél wanneer er onjuiste informatie rondgaat over de identiteit van een verdachte.

  • Meer over het schietindicent tijdens de boerenprotesten in 2022 op deze link.

Foto's: Omrop Fryslân

Nog geen reacties.

(advertentie)