Akkrum.net

Jeugdsoos STAJ in Akkrum heeft de aanmoedigingsprijs in de strijd om de Zilveren Duim gewonnen. Met de verkiezing worden vrijwilligers uit de gemeente Heerenveen in het zonnetje gezet. De prijs van 250 euro wordt besteed aan de inrichting van het jeugdhonk naast de Utingeradeelhal in Akkrum. Ook het verven van het interieur en een nieuwe schuifdeur staan op het verlanglijstje van de jeugdsoos.

STAJ-Voorzitter Jan Vledder en zijn bestuursleden ontvingen de prijs uit handen van wethouder Sybrig Sijtsma. De jaarlijkse uitreiking wordt georganiseerd door de gemeente Heerenveen, de redactie van Heerenveense Courant en welzijnsorganisatie Caleidoscoop.

STAJ bestaat inmiddels zo’n 25 jaar en richt zich sinds dit nieuwe seizoen op een iets jongere doelgroep dan voorheen, de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. Voor de ouderen zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden, voor hen nog niet. Ook is het jeugdhonk voor particulieren af te huren om er een feestje te geven. De soos kan die inkomsten goed gebruiken om daarmee de filmavonden en andere activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Odensehuis
Ook Geert Bos uit Akkrum was voor de Zilveren Duim genomineerd, maar hij viel net niet in de prijzen. Hij is vrijwilliger bij het het Odensehuis in Heerenveen, een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Ook familie, vrienden en andere belangstellenden zijn daar welkom. ,,Het werk bij het Odensehuis geeft mij veel voldoening. Het is mooi om op deze manier van waarde te zijn voor je medemens", aldus Bos.

Op de foto staan van links naar rechts wethouder Sybrig Sijtsma, de STAJ-bestuursleden Nienke van der Berg, Jan Vledder, Jouke Bos en Sietse de Vos en directeur Harald de Kluizenaar van mede-organisator Caleidoscoop.

Foto: Johan Vogelzang

Nog geen reacties.

(advertentie)