Akkrum.net

Kinderen die er thuis wel eens een puinhoop van maken, zijn dinsdagmiddag 24 januari 2023 van harte welkom in de Bieb Akkrum. Drie- tot zesjarigen worden dan voorgelezen uit het boek “Maximiliaan geeft een feestje”. Knutselen mogen ze ook; ze maken een bad met heel veel schuim”.

De middag met Maximiliaan Modderman in de hoofdrol wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesweken. Het grootste boekenfeest voor de jongste kinderen is bedoeld om ouders te stimuleren hun kinderen voor te lezen. Driekwart doet dat al en stimuleren daarmee de algemene ontwikkeling van hun kind.

Goedkope mini-editie
Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje is geschreven door Joukje Akveld en gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2023. De illustraties zijn van Jan Jutte. Tijdens de voorleescampagne, die van 25 januari tot en met 4 februari 2023 duurt, is een mini-editie in boekhandel Friso in Akkrum voor 5,75 euro verkrijgbaar.

Tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 25 januari 2023 worden heel veel kinderen in Nederland uit het prentenboek voorgelezen. Dat is ook het officiële startmoment van De Nationale Voorleesdagen.

Illustratie - deel van de actieposter: Jan Jutte