Akkrum.net

De portemonnee van een van de leden van Tennisvereniging Akkrum, Sietze Atsma uit Joure, heeft afgelopen jaar een bijzondere reis gemaakt. Na afloop van een wedstrijd in de Utingeradeelhal op donderdagmiddag ergens vorig jaar raakte hij de beurs met bankpasjes en andere bescheiden kwijt. Een speurtocht in de hal en ook elders leverde niks op. Totdat een collega-tennisser op de donderdagmiddag, Ton van Zijp, onlangs zijn nagel bezeerde en op zoek ging naar een schaartje.

,,Het lukte me niet om direct een schaartje te vinden’’, aldus Van Zijp, die in de beheerderskamer alle laden doorzocht. Ook een diepe lade van het bureau deed hij open. Helemaal tegen de achterkant kwam hij de portemonnee tegen. Naam, adres en mobiel nummer van Sietze Atsma stonden keurig op een briefje in de beurs, voor Van Zijp voldoende zijn vondst aan de kant te leggen en de eigenaar na afloop van de tennispartij te informeren.

Sietze Atsma zelf viel bijkans van zijn stoel van verbazing. Hij was de beurs al een jaar kwijt, had direct alle bankpasjes laten blokkeren en inmiddels ook al vernieuwd. Van Zijp kan er niet bij dat de beurs in de bureaulade in de keuken is blijven liggen. ,,Kennelijk heeft iemand de portemonnee er in gestopt zonder de moeite te nemen om de eigenaresse te bellen.’’ Atsma heeft zijn eigendom inmiddels weer terug. Van Zijp heeft zijn nagel geknipt.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan