Akkrum.net

De chauffeurs van vuilverwerker Omrin zetten zaterdag 11 mei 2024 de wekker extra vroeg. Vanaf 6.30 uur starten ze met de inzameling van oud papier. Vanwege het evenement Reuzedei moeten ze een half uurtje eerder op. De gemeente Heerenveen vraagt betrokken inwoners om de papiercontainers op tijd bij de weg te zetten.

De inwoners van Akkrum en Nes, bij wie het papier zaterdag wordt opgehaald, krijgen via de Omrin-app hun mobiel ook een berichtje. Voor alle zekerheid vroeg de gemeente Heerenveen de redactie van Akkrum.net om er ook een redactioneel bericht van te maken.

Op de Facebook-pagina van Akkrum.net reageren bewoners met de opmerking dat de grijze containers komende zaterdag wordt opgehaald. Op Hemelvaartsdag worden de sorti-containers niet opgehaald, maar twee dagen later, dus op zaterdag 11 mei 2024. Welke container in welke wijk dan ook aan de weg moet, zet 'm op tijd langs de weg, luidt het advies van de redactie van Akkrum.net. En plezierige feestdagen toegewenst!

Update: De gemeente Heerenveen vertelt dat inderdaad de grijze container bij de weg moet en biedt excuses aan voor de ontstane verwarring.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan