Akkrum.net

Het verzamelpunt van de oud-ijzeractie van Korfbalvereniging Mid-Fryslân is op het terrein van Dam Beton in Akkrum. Leden van de vereniging gaan zaterdag 2 juli 2022 in vier dorpen bij de mensen langs: Akkrum-Nes, Reduzum en Grou. Ze komen tussen 8.30 en 12.00 uur. Op die dag kan het ijzer op de verzamelpunten van de oud-papiercontainers worden gelegd.

De korfbalvereniging vraagt mensen zoveel mogelijk soorten metaal alvast te verzamelen. Het gaat staal, roestvrijstaal (rvs), aluminium, lood, zink, Koper en messing. Voorbeelden van oud ijzer: (limonade-)blik, zaag, wasmachine, vaatwasser, gasfornuis, oven, computer, cv(-ketel), radiator, fiets, brommer, auto-onderdelen, maar géén rubberbanden, kruiwagen, metalen aanrechtblad, metalen wasbak, kranen, leidingen, dakgoten, betonstaal, archiefkast, etcetera

Koelkasten en vriezers neemt de korfbalclub niet mee vanwege de koelvloeistof, ook geen sandwichpanelen vanwege het isolatiemateriaal. Autovelgen nemen ze alleen mee als er geen band meer om zitten.

Lees ook:
- Opnieuw oud-ijzeractie korfbal Mid-Fryslan

Foto's: Korfbalvereniging Mid-Fryslân