Akkrum.net

Angelique Tuinman was een van de circa vijftig vrijwilligers, die op Oudjaarsdag met oliebollen en appelflappen langs de deuren ging.

De oliebollenactie van muziekvereniging Harmonie heeft een bedrag van 1.600 euro opgebracht. De opbrengst is voor het jeugdproject, waarin alle kinderen in Akkrum en Nes de mogelijkheid krijgen om muziek te maken. ,,We zijn er heel blij mee. De actie is weer warm ontvangen en mensen hebben veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om oliebollen en appelflappen te bestellen en te laten bezorgen of af te halen’’, aldus een woordvoerder van de Harmonie.

De kracht van de actie is dat de oliebollen en appelflappen huis-aan-huis worden bezor. Zo’n vijftig vrijwilligers gaan op oudjaarsdag op pad. Echte Bakker Marten Boonstra bakt ze in de nacht voor Oudjaarsdag. De oliebollenkraam op De Kleef kreeg het dit jaar vanwege de harde wind en ook regenbuien zwaar te verduren.

Het was voor het eerst sinds twee jaar met de coronapandemie dat de leden van de Harmonie weer huis aan huis hun oliebollen konden venten. In 2021 had de vereniging wel toestemming van de gemeente, maar ,,het overheersende gevoel is dat een huis-aan-huis-verkoop toch een negatieve uitstraling richting het dorp heeft. Voor ons reden om de actie nu niet door te laten gaan’’.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan