Akkrum.net

Het grote podium van de protestantse kerk De Ikker in Burgum was voor de viering van het veertigjarig jubileum van dirigent Hans Bergman bij uitstek geschikt. Ook de zaal en balkon waren zaterdag 16 maart 2024nodig om het grote aantal bezoekers, waaronder veel fans uit Akkrum-Nes een mooi plekje te geven. Popkoor Akkrum was een van koren, die hun muzikale leider een hulde brachten. Ook Mingd Koar Aldtsjerk, pop-gospelkoor Loft uit Leeuwarden en pop/modern dameskoor WadVocaal van Terschelling waren in Burgum aanwezig. In totaal 120 koorleden kwamen zingen op het feestje.

De meegereisde fans genoten volop van een zeer uiteenlopend repertoire van Ramses Shaffy, gospel, pop, rock naar Coldplay en Queen. De in Akkrum-Nes actieve dirigent en musicus schrijft alle arrangementen zelf voor de koren waarmee hij werkt. Het is goed te horen hoe hij gebruik maakt van de kwaliteiten van de zangers en er ook prachtige solopartijen in verwerkt.

Natuurlijk werd Hans Bergmans op zijn feestje volop in het zonnetje gezet. Na korte, maar zeer warme en dankbare woorden, kreeg hij een prachtig kunstwerk van een glasblazer, dat zijn veertigjarig jubileum en zijn vier koren symboliseerde. Daarna ‘moesten’ hij en vrouw Hinke even in de zaal plaatsnemen om te luisteren naar een speciaal geschreven lied voor dit feestje. Beiden straalden en genoten en dat werkte heel aanstekelijk. Ter afsluiting mocht Hans Bergman weer op zijn vertrouwde plek plaats nemen en dirigeerde hij twee nummers met alle 120 zangers waarbij ook het publiek enthousiast mee zong.

Foto's: Popkoor Akkrum

240316 Burgum PopkoorAkkrum dirigentHansBergman 4koren