Akkrum.net

Voor het eerst sinds de start van de coronapandemie organiseerde kinderopvang Kidsfirst in De Mienskar in Akkrum een activiteit, waarbij de ouders aanwezig konden zijn. Zo’n zestig kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar hadden een of meerdere kunstwerken geverfd, getekend, gebouwd of gekleid. Daarvan was een heuse kunsttentoonstelling gemaakt, die door de ouders werd bezocht.

De jongste kinderen werkten vooral op het platte vlak met verf. Ze maakten zelfportretten en ook Mondriaans. De oudere kinderen bouwden onder andere met bouwtechnisch speelgoed, zoals Kapla en Clics. Ook pimpten ze oude voorwerpen op tot ware kunstwerken.

De kinderen van de Buitenschoolse Opvang (BSO) maakten ook nog allerlei lekkere hapjes, zodat de ouders en andere belangstellenden onder het genot van een hapje en drankje alles konden bekijken. Voor de pak weg vijftig bezoekers en de beeldend kunstenaars werd het een gezellige middag. De ouders van de peuteropvang konden op de maandag- en vrijdagochtend ook het werk van hun kinderen te bekijken - onder het genot van een bakje koffie.

De kinderen krijgen na afloop van de tentoonstelling hun werkstukken mee naar huis om daar een mooi plekje te krijgen.

Foto's: Kidsfirst

221014 Akkrum Kidsfirst kunstexpo letters221014 Akkrum Kidsfirst kunstexpo Mondriaan