Akkrum.net

En waar is het skûtsje De Reuzen? Dat werd de afgelopen jaren kampioen in de kleine A, maar schipper Andries Brouwer en bemanning zeilen nu onder de vlag van Goutum. "Goutum wilde graag een skûtsje hebben, dus wij zijn voor Goutum gaan zeilen. Ze leven daar mooi mee, meer dan in Akkrum."

De ferme uitspraak werd gedaan in het IFKS-journaal van Omrop Fryslân. ,,Een mooi bestuurtje hebben we nou en het draait nu mooi mee’’, aldus Andries Brouwer. De eigenaren van het skûtsje wonen in Goutum en dan is een stap gauw gemaakt.

,,Bekendheid skûtsjesilen in Akkrum vergroten''

De zeilers van skûtsje Vriendschap in Akkrum doen er alles aan om de sport in hun dorp zoveel mogelijk bekendheid te vergroten. ,,Akkrum is een dorp, dat graag met het skûtsjesilen wil meeleven. Veel sponsoren hebben al aanhang bij het team gevonden, maar dat kan beter. Skûtsje Vriendschap zet daarin komend seizoen weer stappen.

Voor het volgende seizoen staan onder andere ‘meisyldagen’ op het programma en wordt er tevens een Vriendschapavond in eetcafé Kromme Knilles georganiseerd. ,,Kortom: het skûtsjesilen in Akkrum wordt nieuw leven in geblazen. We zijn een watersportdorp en dat moeten we ook zo houden. Met elkaar moeten we trots op de verenigingen en teams zijn en daar ook achter staan. Skûtsje Vriendschap gelooft dat Akkrum dat kan!’’

  • Het IFKS-journaal is te bekijken op deze link.

Still/video: Omrop Fryslân