Akkrum.net

Henk de Boer (links) van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland reikt de trofee uit aan Reinout Lindemans, Sjak Elsinga (achter) en rechts Chris Boessenkool.

De Duurzame Reus-trofee 2022 van de Reuzedei-commissie is naar de werkgroep van het zonnepark Leppagreide in Akkrum gegaan. De jury zei blij te zijn met het project, waarin 5.300 zonnepanelen langs de rijksweg ter hoogte van het Leppa Akwadukt komen. Het park kan zo’n 650 van de circa 1.800 huishoudens in Akkrum en Nes van groene stroom voorzien.

De jury van de Duurzame Reus-trofee prijst de ,,bijzonder professionele samenstelling’’ van de werkgroep uit Akkrum, die onder de vlag van energiecoöperatie Duurzaam Akkrum-Nes opereert. De werkgroep heeft ,,de gevestigde orde, waaronder Rijkswaterstaat en netwerkbeheerder Liander met hun kennis en netwerk over de streep gekregen. Deze bekwaamheid en het doorzettingsvermogen verdienen een prijs. Akkrum en Nes gaan hier nog jaren van profiteren: schone stroom en een basis voor het opzetten nieuwe leefbaarheidsprojecten".

Foto's: Reuzedei-commissie